Kutatóprogram

Madárfajok ökofaunisztikai megfigyelései környezeti nevelés céljából

Madárkarácsony program II.

2019.12.11#kreativ-muhely

November végén meghirdettem tanulóink számára a Madárkarácsony programot, a tavalyi évhez hasonlóan. A programon belül lehetőségük volt túrázni, részt venni bemutató madárgyűrűzésen és kreatív műhelyben is tevékenykedhettek. December 10-én az előző tanévben készített dekorációval díszítettük fel az iskolai karácsonyfát, a 12. S osztály segítségével.

A kreatív műhelymunkával az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakoztam, újrahasznosítás kategóriában. A kupakgyűjtő verseny során a tanulók konzervdobozokat is gyűjtöttek, valamint tavalyról maradtak kiégett villanykörtéink is. Otthonról pedig hoztam befőttes üvegeket. A háromféle hulladékot előkészítettem, a konzervdobozokat különböző színekkel lefestettem. A programot három tanítási órára hirdettem meg, 10-10 tanuló számára, akik előzetesen feliratkoztak. Mindenki számára biztosítottam eszközöket, alapanyagokat. A hatékony munka érdekében készítettem néhány mintadarabot is, amik alapján dolgozhattak.

Összesen 30 tanuló (9.d, 9.s, 10.c, 10.s, 11.s, 12.c, 12.s) dolgozott velem, készültek mécses tartók, madáretetők, karácsonyfadíszek egyaránt. Az ügyesebbek több dekorációt is tudtak készíteni. Volt, aki maga is meglepődött, milyen szép alkotás került ki a kezei közül. Lesz, aki a szüleit lepi meg vele karácsonyra, de barátoknak, barátnőknek is készültek meglepetések