Kutatóprogram

Madárfajok ökofaunisztikai megfigyelései környezeti nevelés céljából

Esti kvíz, Madarak és fák napja

2019.05.10#vetelkedo

A Madarak és fák napját egy esti kvíz, vetélkedő formájában ünnepeltük meg. Az iskola auláját jelöltem ki helyszínként, kivetítéssel és interaktív feladatokkal. A diákok 18 órakor gyülekeztek és segítettek berendezni a helyszínt. 12 tanuló vetélkedett, a 9. S, 9. D, 9. C, 11.A és a 11. C osztályokból. Három csapatot alkottunk, külön-külön asztaloknál. A lányok csapatát István Linda tanárnő erősítette, illetve Konrád Hajnalka tanárnő csatlakozott hozzánk. Mivel a program túravezetője, Bodza ezen a napon ünnepelte szülinapját (nem véletlenül :D), ő sem maradhatott otthon.

Minden asztalra került rágcsa, tollak és egy-egy feladatlap, amire a csapatok dolgoztak.

Miután mindenki megérkezett sorra vettük a feladatokat, amik mind a madarak, fák, erdő témáját ölelték fel, szórakoztató jelleggel. Többek között voltak tippelős, kiegészítős, párosító feladatok, képrejtvények, memória játékok. Nem maradhatott ki a tojás- és fészekfelismerés, de a labirintus játék sem. Voltak csapatversenyen kívüli, egyéni feladatok is, ahol a megoldásért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ajándéktárgyait lehetett haza vinni.

Az ellenőrzésnél a csapatok feladatlapot cseréltek és egymásét javították. Mindhárom csapat lelkesen és ügyesen játszott, azonban a lányok csapata szerezte a legtöbb pontot.

Közben megérkeztek a korábban rendelt pizzák, így miután győztest hirdettünk, közös vacsorával, beszélgetéssel nagyon jó hangulatban zártuk az estét.

Bodzával fél kilenckor aztán hazafelé vettük az irányt…